Κορονοϊός: Η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών στην Παναγία των Παρισίων έγινε μήνυμα ελπίδας για τους Γάλλους

Μόλις 7 άνθρωποι, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο, βρέθηκαν στο ναό


ΚΟΣΜΟΣ
21:56
10/04/2020
Κορονοϊός: Η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών στην Παναγία των Παρισίων έγινε μήνυμα ελπίδας για τους Γάλλους
loading

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την καταστροφική φωτιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, ο αρχιεπίσκοπος της γαλλικής πρωτεύουσας τέλεσε τη λειτουργία για τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και προσευχήθηκε για την ανακούφιση της χώρας από τον κορονοϊό.

Μόλις 7 άνθρωποι, περιλαμβανομένου του αρχιεπισκόπου Μισέλ Οπετί, παρέστησαν στη λειτουργία, την οποία, ωστόσο, παρακολούθησαν πολλοί περισσότεροι από τις τηλεοπτικές οθόνες τους.

«Πριν από έναν χρόνο, αυτός ο καθεδρικός ναός καιγόταν, κάνοντάς μας να σαστίσουμε», είπε ο Οπετί. «Σήμερα, βρισκόμαστε σε αυτόν τον μισογκρεμισμένο ναό για να διακηρύξουμε ότι η ζωή συνεχίζεται».

Ο κόσμος «έχει διαλυθεί και παραλύσει από μια πανδημία που σπέρνει τον θάνατο», συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος. «Καθώς γιορτάζουμε το Πάσχα, θα γιορτάσουμε τη ζωή, που είναι δυνατότερη από τον θάνατο, την αγάπη που είναι ισχυρότερη από το μίσος».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι ηθοποιοί Φιλίπ Τορετόν και Ζουντίτ Σεμλά ανέγνωσαν κείμενα από τους συγγραφείς Σαρλ Πεγκί και Πολ Κλοντέλ, ενώ ο κλασικός βιολονίστας Ρενό Καπουσόν συνόδευε μουσικά.

Και οι τρεις τους φορούσαν λευκές φόρμες και μπότες για να προστατευτούν από πιθανή μόλυνση από μόλυβδο, ίχνη του οποίου έμειναν στο κτίριο μετά την πυρκαγιά.

Η τελετή, διάρκειας μίας ώρας, ολοκληρώθηκε με τη Σεμλά να τραγουδάει το «Ave Maria».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει