Παρά τη ζοφερή εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, αυτό που ανέδειξαν αυτές οι δύσκολες ώρες είναι αναμφίβολα τη διάθεση των ανθρώπων να έρθουν πιο κοντά και να προσφέρουν ο ένας στον άλλο.

Έχουμε δει καλλιτέχνες να βγαίνουν στα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους και να χαρίζουν στους γείτονές τους, που είναι επίσης κλεισμένοι στα σπίτια και τα μπαλκόνια τους, ρεσιτάλ μουσικής ή τραγουδιού.

Έχουμε δει ακόμα και αστυνομικούς να βγαίνουν από τα περιπολικά και να πιάνουν το τραγούδι και τον χορό για να ενθαρρύνουν τους αποκλεισμένους πολίτες.

Αυτή τη φορά, ένας 19χρονος fitness trainer στο Αμβούργο, στη Γερμανία, σκέφτηκε τη φυσική κατάσταση αλλά και την ψυχική διάθεση των γειτόνων του. Κι έτσι, ο 19χρονος Pato από το Μεξικό βγήκε στον δρόμο κι έκανε γυμναστική με την «ομάδα» του να τον παρακολουθεί από τα μπαλκόνια. Εκείνος είχε βαράκια, εκείνοι είχαν μπουκάλια νερού, αλλά όλοι είχαν την ίδια καλή διάθεση και την ίδια, έστω πρόσκαιρη, αισιοδοξία.

«Όλοι πρέπει να μένουμε σπίτι και είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια και συμμετείχε στην άσκηση, είναι τέλειο» λέει ο νεαρός γυμναστής.

«Είχα δει ένα “πάρτι” που έγινε με τον κόσμο στα μπαλκόνια και σκέφτηκα να βγαίνουν στα μπαλκόνια για να συναναστραφούν και να πιουν ένα κρασί γιατί να μην ασκηθούν κιόλας. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι με τους γείτονές μας, μου φάνηκε ωραία ιδέα. Αρχίζεις την ημέρα με άσκηση, μουσική και καλή διάθεση. Αυτό αλλάζει την ατμόσφαιρα σε όλο τον δρόμο» προσθέτει.