Δάκρυα συγκίνησης έφερε στα μάτια των γειτόνων της στη Βαρκελώνη η σοπράνο Begona Alberdi, η οποία άφησε τη φωνή της να σπάσει την απομόνωση που έχει επιβάλει ο κορονοϊός και τραγούδησε στο παράθυρό της, προκαλώντας ανατριχίλα.

Η σοπράνο τραγούδησε από το παράθυρο του διαμερίσματός της, στη συνοικία Eixample  της ισπανικής πόλης, και υποσχέθηκε μάλιστα να το επαναλαμβάνει κάθε βράδυ, όπως γράφει η Daily Mail.

Η 56χρονη βρίσκεται σε καραντίνα μαζί με τον σύζυγό της, μετά τη δραματική απόφαση η Ισπανία να μπει συνολικά σε καραντίνα, την  Κυριακή.

Στα πλάνα φαίνονται και τα φωτισμένα μπαλκόνια της γειτονιάς, με τους ενοίκους να απολαμβάνουν τη στιγμή.

Σε κάποια στιγμή, ο άνθρωπος που κρατά την κάμερα φαίνεται να συγκινείται και ο ίδιος, και ακούγεται να λυγίζει πίσω από τον φακό.

Το βίντεο κλείνει με ένα δυνατό χειροκρότημα από τα φωτισμένα παράθυρα και τις μισάνοιχτες μπαλκονόπορτες.

Το τραγούδι στα μπαλκόνια ξεκίνησε από την Κίνα, όταν ξεκίνησε ο αποκλεισμός και όλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, δίνοντας κουράγιο και αίσθημα αλληλεγγύης και κοινής προσπάθειας σε όσους είχαν χάσει κάθε κοινωνική επαφή.

Ακολούθησαν παρόμοιες εικόνες από την Ιταλία, από τις πόλεις όπου επίσης εφαρμόστηκε αποκλεισμός αλλά και άλλες πόλεις, και τη Βαρκελώνη.  

«Ήταν 8 η ώρα και οι γείτονες χειροκροτούσαν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, όπως όλοι μας. Ήταν τόσο συγκινητικό να τους βλέπεις όλους να ενώνονται για να πουν ευχαριστώ. Με άγγιξε και σκέφτηκα, ζούμε σε έναν πολύ κρύο κόσμο. Σκέφτηκα πως ήθελα να τραγουδήσω και ο άνδρας  μου μου είπε ‘άντε, λοιπόν’. Κι έτσι άρχισα» αφηγήθηκε η Alberdi.

«Είναι η ώρα να μείνουμε σπίτι. Θα έχουμε χρόνο για βόλτες και όλα τα κανονικά πράγματα αργότερα, αυτό είναι ένα μάθημα ζωής».

Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία είναι τέταρτη στη λίστα, με 14.769 κρούσματα, 638 θανάτους και 1.081 ασθενείς που ιάθηκαν. Προηγούνται μόνο η Κίνα, η Ιταλία και το Ιράν.