Την απομάκρυνση περίπου 5.000 ανθρώπων που είχαν τεθεί σε περιορισμό σε ξενοδοχεία, μετά την άφιξή τους στη χώρα πριν από δύο εβδομάδες, για προληπτικούς λόγους απέναντι στον νέο κορονοϊό, ξεκίνησαν οι Αρχές της Ιρλανδίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η εκκένωση των ξενοδοχείων θα πραγματοποιηθεί μέσα σε δύο ημέρες: σήμερα θα απομακρυνθούν οι Ιορδανοί, οι οποίοι θα μεταφερθούν στα σπίτια τους από ξενοδοχεία του Αμάν και της Νεκράς Θάλασσας με λεωφορεία που έχουν ναυλώσει οι αρχές.

Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει στη συνέχεια να παραμείνουν σε περιορισμό στα σπίτια τους, τηρώντας την καραντίνα για επιπλέον δύο εβδομάδες, για προληπτικούς λόγους και υπό την επιτήρηση των Αρχών, όπως ανακοίνωσαν.

Κατά τη μεταφορά τους, ο Στρατός τους έδινε λουλούδια κατά την έξοδό τους από τα ξενοδοχεία.

Αύριο, Τρίτη 31 Μαρτίου, θα απομακρυνθούν με τη σειρά τους από τα ξενοδοχεία και οι ξένοι και την ευθύνη θα αναλάβουν οι πρεσβείες τους, σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές.

Η Ιορδανία έχει καταγράψει τρεις θανάτους από τον νέο κορονοϊό, ανάμεσα σε 259 κρούσματα, ενώ 18 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί. Επέβαλε πριν από περίπου δέκα ημέρες, και μέχρι νεωτέρας, απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Ο Στρατός αναπτύχθηκε για να επιβάλει την τήρηση των οδηγιών που απαιτούν από τον πληθυσμό «να μην βγαίνει από το σπίτι παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας».

Επίσης, η χώρα ανέστειλε την κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς και τις πτήσεις. Μόνο οι φούρνοι και τα φαρμακεία παραμένουν ακόμη ανοικτοί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.