Γερμανία – Κορονοϊός: Οδηγίες διαλογής ασθενών έχουν δοθεί στους γιατρούς

Τι αποκαλύπτει εφημερίδα - Το έγγραφο σχετικά με τη σειρά υποδοχής σε ΜΕΘ


ΚΟΣΜΟΣ
1:32
26/03/2020
Γερμανία - Κορονοϊός: Οδηγίες διαλογής ασθενών έχουν δοθεί στους γιατρούς
7
loading

Οδηγίες «διαλογής» ασθενών («Triage») δίνουν στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Γερμανίας οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου, για την περίπτωση κατά την οποία οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν επαρκούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Frankfurter Allgemeine Zeitung, επτά Ιατρικές Εταιρίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους.

«Εάν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών», αναφέρεται στο έγγραφο και τονίζεται ότι είναι «αναπόφευκτο» να γίνει επιλογή σχετικά με το ποια άτομα θα γίνουν δεκτά στις ΜΕΘ και ποια όχι.

Όπως επισημαίνει η FAZ, οι ειδικοί εισηγούνται ότι η Εντατική Θεραπεία δεν συνιστάται εφόσον ο ασθενής βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ή η θεραπεία είναι μάταιη, επειδή δεν αναμένεται ανάρρωση ή σταθεροποίηση του ασθενούς. Η απόφαση, τονίζεται, θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνεται από δύο εντατικολόγους, έναν νοσηλευτή καθώς και άλλους γιατρούς.

Η ιεράρχηση θα πρέπει να γίνεται πάντα μεταξύ όλων των ασθενών, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ακόμη και κάποιος που βρίσκεται ήδη σε ΜΕΘ, είναι πιθανό να χάσει την θέση του. Οι Ιατρικές Εταιρίες τονίζουν πάντως εμφατικά ότι δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία ιεράρχηση με βάση την ηλικία ή «κοινωνικά κριτήρια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Κώστας 7 +6

  Άρθρο μουφα
  Οι Γερμανοί μας έχουν πιει το αίμα, Εχουν 30000 θέσεις ΜΕΘ κ με μία μικρή διαδικασία δημιουργούν άλλες 70000
  Αυτη την στιγμή μόνο 4000 ΜΕΘ χρησιμοποιούνται
  Μην γράφετε ότι να ναι

  1. avatar τριαλαρο

   θα συμφωνήσω εν μέρει, τα νούμερα που έδωσες είναι σωστά, ισχύουν.
   Αλλά το άρθρο είναι για ένα έγγραφο που πήγε στα νοσοκομεία σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει χειρότερη. Πιθανολογώ ότι μένεις Γερμανία, επομένως γνωρίζεις ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι Γερμανοί φροντίζουν να έχουν σχέδια πριν γίνει το κακό.
   Το άρθρο απλά δείχνει την προνόηση τίποτε άλλο: \"Εάν δεν είναι πλέον εφικτό\", όχι ότι συμβαίνει τώρα.

 2. avatar Καλημέρα σας

  Οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα θυμηθούν εποχές... Του 40

 3. avatar Γηγενής.

  Ξέρετε τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτό που μας λένε οι Γερμανοί γιατροί ;

  Να σε πάρουν στο σπίτι στο τηλέφωνο, όταν γιά ελάχιστα λεπτά θα έχεις ξεφύγει γιά λίγο από τον ΠΥΡΕΤΟ της ΟΣΜΗΣ του ΘΑΝΑΤΟΥ του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ Ανθρώπου στο Νοσοκομείο γιά να πας να πλυθείς λίγο στο σπίτι και να σου πουν:_____Ξέρετε κύριε;______Θα ΒΓΑΛΟΥΜΕ τον Αναπνευστήρα από την μαμά σου γιατί είναι 65 χρονών και θα τον βάλουμε σε ένα αιτούντα άσυλο που είναι 45 χρονών!..________Αυτό!__________Να σου ΛΥΩΣΟΥΝ τα πόδια!..______Να διερωτηθείς : ____ΓΙΑΤΙ να ΓΕΝΝΗΘΩ Χριστέ μου!.. (Να ζήσω ΚΑΙ Αυτό!..)

  1. avatar τριαλαρο

   δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό, για γερμανούς μιλάμε.
   άσε που οι περισσότεροι μετανάστες είναι μικροί σε ηλικία, πάνω από 40 δεν έχω δει κανέναν και μένω Γερμανία.

 4. avatar ZXCVβ

  Γι\' αυτούς που μιλούν ακόμη για θεωρίες συνωμοσίας, τρομολαγνεία κλπ.
  Η πραγματικότητα έρχεται...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει