Άλμα 80% κατέγραψαν οι πωλήσεις αλευριού στην Ιταλία από τότε που επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού και που έδωσαν κίνητρο στους πολίτες να μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι τους, όπως ανακοίνωσε το βασικό αγροτικό συνδικάτο της χώρας.

«Με +80% στις πωλήσεις του αλευριού, βλέπουμε μια αύξηση στο σπιτικό ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γλυκά στις ιταλικές οικογένειες…που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι τους λόγω των περιορισμών», ανέφερε η Coldiretti σε ανακοίνωση.

Μεταξύ των προϊόντων η ζήτηση των οποίων έχει αυξηθεί λόγω του κορονοϊού τις δύο τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβάνονται επίσης η ζάχαρη (+28%) και το γάλα μακράς διαρκείας (+20%).

Οι Ιταλοί, που αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι τους και να περιορίσουν τις εξόδους για αγορές, άρχισαν να φτιάχνουν γλυκά, ψωμί και ζυμαρικά στο σπίτι τους. Αυτό το φαινόμενο επηρεάζει σχεδόν μία οικογένεια στις τρεις (32%), σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ixé για λογαριασμό της Coldiretti.

Αυτή η επιστροφή στην παράδοση είναι αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Coldiretti, της ανάγκης να μειωθούν στο ελάχιστο οι καθημερινές έξοδοι για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της μόλυνσης, κυρίως σε όσους αναμένουν να εξυπηρετηθούν στους φούρνους, τα παντοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ.

Η μαγειρική επανέρχεται έτσι στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής, με το πρωινό και τις αποφάσεις για το μενού της υπόλοιπης ημέρας να λαμβάνονται με τη συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας, σημειώνει το συνδικάτο, χαιρετίζοντας «έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς junk food».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το συνδικάτο κάλεσε τους επίδοξους σεφ να αποστείλουν βίντεο με συνταγές προκειμένου να αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επαγγελματίες του κλάδου από όλη την Ιταλία έχουν κληθεί από την Coldiretti για να δώσουν μαθήματα και συμβουλές μέσω διαδικτύου, όπου αποκαλύπτουν κόλπα και μυστικά για πετυχημένα ζυμαρικά και γλυκά.

Δύο υπάλληλοι των ταχυδρομείων πέθαναν από κορονοϊό

Δυο εργαζόμενοι των ταχυδρομείων , οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκύψει θετικοί στον κορονοϊό, πέθαναν σήμερα το μεσημέρι στην Ιταλία. Οι δυο υπάλληλοι εργάζονταν στην περιοχή της πόλης Μπέργκαμο, η οποία παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων και θνησιμότητας όλης της χώρας.

Τα ιταλικά συνδικάτα ζητούν το άμεσο κλείσιμο των γραφείων των Ιταλικών Ταχυδρομείων και προσθέτουν ότι δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των υπαλλήλων, με τη λογική ότι πρόκειται για δημόσιες υπηρεσίες βασικής σημασίας.

«Άλλωστε, το να πάει κανείς στο ταχυδρομείο, έχει μετατραπεί, συχνά, σε νόμιμη δικαιολογία για να κάνει απλά και μόνο μια βόλτα», προσθέτουν τα ιταλικά συνδικάτα.