Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση κτηρίου υπό κατασκευή στη Νότιο Αφρική ενώ ακόμα είκοσι πιστεύεται πως είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Σαράντα δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ορισμένοι με εκτεταμένα τραύματα, όταν κατέρρευσε η οικοδομή υπό κατασκευή εμπορικού κέντρου στην πόλη Τονγκαάτ, κοντά στο Ντέρμπαν.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν κατάγματα και σπασμένα οστά, για κάποιους τα πράγματα δείχνουν καλά και άλλων η κατάσταση χαρακτηρίζεται σοβαρή, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με το Skynews, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για εκείνους που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια της οικοδομής.
 

Η τηλεόραση έδειξε αστυνομία και διασώστες να ψάχνουν «ανοίγματα» μέσα σε σωρούς από μπάζα και μέταλλα.

Δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε την κατάρρευση του τριώροφου κτηρίου, σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο, οι αρχές είχαν δώσει εντολή πριν από ένα μήνα οι εργασίες ανέγερσης να σταματήσουν.

«Το σκηνικό είναι τρομακτικό, ολόκληρα κομμάτια τσιμέντου έπεσαν πάνω στους ανθρώπους», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών.

Τους διασώστες συνδράμουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, για τον εντοπισμό παγιδευμένων στα συντρίμμια. «Βλέπουμε μόνο κομμάτια τσιμέντου, δεν ξέρουμε τι υπάρχει από κάτω», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.


Δείτε τα βίντεο…