Όλα τα θεματικά πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο και τα δύο Universal Studios στις ΗΠΑ θα κλείσουν σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κορονοϊού ή COVID-19, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ανακοινώσεις έγιναν την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος αναφέρθηκε τις προσπάθειες των αρχών για πρόληψη και περιορισμό της πανδημίας. Περιέγραψε τις νέες οδηγίες που προβλέπουν ακύρωση ή αναβολή συγκεντρώσεων 250 ατόμων ή περισσότερων στην Καλιφόρνια, αλλά σημείωσε ότι είχε επικοινωνία την προηγούμενη μέρα με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Disney, Μπομπ Άιγκερ και ότι θα εξαιρεθούν τα καζίνο, οι χαρτοπαικτικές λέσχες, τα θέατρα και τα μεγάλα θεματικά πάρκα όπως η Disneyland από τις συστάσεις λόγω της «πολυπλοκότητας των ιδιαίτερων συνθηκών τους».

Λιγότερο από δύο ώρες μετά τη λήξη της συνέντευξης Τύπου, η Disney ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά το Disneyland Park και το Disney California Adventure από το Σάββατο 14 Μαρτίου μέχρι το τέλος του μήνα, μια κίνηση που ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια χαιρέτησε ως καλή απόφαση.

«Αργά χθες το βράδυ, η Καλιφόρνια υιοθέτησε νέα πολιτική για τις μαζικές συγκεντρώσεις και συμμετείχε σε συνομιλίες με τη Disney και άλλες εταιρείες για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε» ανέφερε ο Γκάβιν Νιούσομ σε δήλωσή του την Πέμπτη το απόγευμα. «Υλοποιώντας αυτή την πολιτική, η Disney έκανε τη σωστή κίνηση προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας και συμφώνησε να κλείσει τα πάρκα της Καλιφόρνια».

Αμέσως μετά από το Universal Studios Hollywood εκδόθηκε ανακοίνωση ότι θα κλείσει από το Σάββατο, 14 Μαρτίου, με αναμενόμενο εκ νέου άνοιγμα στις 28 Μαρτίου.

Τα θεματικά πάρκα Walt Disney World στη Φλόριντα, Disneyland στο Παρίσι και Universal Studios Orlando θα κλείσουν από το βράδυ της Κυριακής 15 Μαρτίου και μέχρι το τέλος του μήνα. Η Cruise Line της Disney αναστέλλει επίσης όλες τις νέες αναχωρήσεις από το Σάββατο έως το τέλος Μαρτίου. Η εταιρεία Walt Disney θα πληρώσει τα μέλη του πληρώματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κλεισίματος.

Τα ξενοδοχεία Disneyland Resort θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 16 Μαρτίου. Τα ξενοδοχεία στο Disney World και το Disneyland Paris θα παραμείνουν ανοιχτά έως την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, όπως και τα καταστήματα λιανικής πώλησης και εστίασης Disney Springs στο Walt Disney World και το Disney Village στη Disneyland του Παρισιού.

Το Universal CityWalk παραμένει ανοιχτό, όπως και τα ξενοδοχεία του Universal Orlando. Το Universal Studios Hollywood αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 28 Μαρτίου, ενώ τα Universal Studios Orlando θα κλείσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

«Η υγεία και η ασφάλεια των μελών και των επισκεπτών του ομίλου μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Universal Studios, προσθέτοντας ότι θα παρακολουθούν την κατάσταση και θα «παρέχουν έγκαιρες ενημερώσεις καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες».

Το Disneyland Resort προβλέπεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στο τέλος του μήνα. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του, σύμφωνα με το Variety, που το θεματικό πάρκο και θέρετρο στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια αναστέλλει πλήρως τη λειτουργία του. Οι άλλες δύο περιπτώσεις ήταν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και η Εθνική Ημέρα Πένθους μετά τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι.