Η ιταλική αστυνομία προχωράει σε επιπλήξεις στα άτομα που κυκλοφορούν τη νύχτα στους δρόμους άνευ σοβαρού λόγου. Άνδρας στο Τορίνο εντοπίστηκε από τις Αρχές να ψάχνει ιερόδουλη.

Το να βγεις για να αγοράσεις τσιγάρα ή να αναζητήσεις τις υπηρεσίες μιας ιερόδουλης δεν συνιστούν δικαιολογία για μια νυχτερινή έξοδο στην Ιταλία, όπου περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού, όπως διαπίστωσαν οι απείθαρχοι παραβάτες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ένας άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της νύχτας να περιφέρεται στο Τορίνο. Εμφανώς ταραγμένος, ο 33χρονος παραδέχτηκε ότι «βγήκε για να βρει κάποια ιερόδουλη», σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.

Ένας άλλος, ένας 40χρονος άνεργος συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό του στις 4 τα ξημερώματα. Στους καραμπινιέρους είπε ότι βγήκε για να αγοράσει τσιγάρα, όπως επειδή βρισκόταν μακριά από την κοινότητα όπου κατοικεί, η δικαιολογία δεν έπεισε…

Και στους δύο έγινε προφορική επίπληξη. Η ιταλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει όλες τις μετακινήσεις που δεν συνδέονται αυστηρά με την εργασία ή για λόγους υγείας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την επιδημία.

Οι πρώτες κυρώσεις στους παραβάτες επιβλήθηκαν την Τρίτη: ήταν όμως μόνο μια προφορική επίπληξη σε 48 ανθρώπους που παρέστησαν σε μια κηδεία, στη Σικελία, παραβιάζοντας τους νέους κανονισμούς που έθεσαν οι αρχές.