Στο κεντρικό Βιετνάμ λόγω των πλημμυρών, τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σήμερα.

Οι πλημμύρες σημειώθηκαν έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων. «Δεν είχα δει ποτέ τόσο εκτεταμένης έκτασης πλημμύρες στην επαρχία Μπιν Ντιν τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε ο Φαν Σουάν Χάι, διευθυντής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Καταιγίδων και Πλημμυρών της Μπιν Ντιν, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Τουλάχιστον 12 άνθρωποι αναφέρθηκε ότι είναι νεκροί ενώ δύο αγνοούνται στην επαρχία Μπιν Ντιν, και οι περισσότεροι εξ αυτών παρασύρθηκαν» από χείμαρρους, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις έως και 800 χιλιοστομέτρων σε ορισμένα τμήματα της κεντρικής αυτής επαρχίας, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία μετεωρολογικών προβλέψεων του Βιετνάμ.

Τα επίπεδα των υδάτων αυξήθηκαν με ραγδαίο ρυθμό από το πρωί της Παρασκευής, με το επίπεδο του νερού να κυμαίνεται από 0,3 ως 2 μέτρα, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή.

Ακολούθησαν εκτεταμένες πλημμύρες οι οποίες πλημμύρισαν ή κατέστρεψαν εν μέρει ή ολοσχερώς δεκάδες χιλιάδες κατοικίες. Πολλές περιοχές αποκλείστηκαν. Οι αρχές απομάκρυναν περίπου 70.000 από τις εστίες τους, όμως χιλιάδες ακόμη παραμένουν αποκλεισμένοι. Ο στρατός κινητοποίησε ελικόπτερα για να παράσχει βοήθεια.

Πολλοί μικροί ποταμοί στην περιοχή έχουν ξεπεράσει τα όριο συναγερμού και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα, όπως μετέδωσε το Viet Nam News Agency.