Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να μη τους δίνουν φιλιά, αλλά ταυτόχρονα και να μη πανικοβάλλονται και τα εγκαταλείπουν μετά την περίπτωση του σκύλου που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, γράφει σήμερα η Guardian.

To υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι οι ειδικοί συμφώνησαν ομόφωνα ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως ο σκύλος έχει «χαμηλό επίπεδο μόλυνσης και είναι πιθανόν να πρόκειται για μια υπόθεση μετάδοσης από άνθρωπο σε ζώο».

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου ράτσας πομεράνιαν μολύνθηκε με τον κορονοϊό, αλλά ο ίδιος ο σκύλος δεν εμφάνιζε συμπτώματα, είπαν οι αρχές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από τον Guardian.

Ειδικοί, περιλαμβανομένων και ειδικών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ερευνούν την υπόθεση για να διακριβώσουν αν ο σκύλος μολύνθηκε από την ιδιοκτήτριά του ή από κάποια μολυσμένη επιφάνεια. Ο ΠΟΥ έχει ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ζώα, όπως οι σκύλοι ή οι γάτες, μπορούν να μολυνθούν με τον κορονoϊό.

«Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων δεν πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά και σε καμία περίπτωση να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων στην πόλη, όπου έχουν καταγραφεί 103 κρούσματα του ιού και όπου χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί μόνοι τους σε καραντίνα, να μη πανικοβάλλονται.

«Οι ιδιοκτήτες καλούνται να υιοθετήσουν σωστές πρακτικές υγιεινής (περιλαμβανομένου του πλυσίματος των χεριών πριν και αφού βρεθούν μαζί ή αγγίξουν ζώα, το φαγητό τους ή αντικείμενα της ατομικής υγιεινής τους και να αποφεύγουν να τα φιλάνε) αλλά και να διατηρούν καθαρό το οικιακό τους περιβάλλον, σημείωσε το υπουργείο.

TAGS