Δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές της Σενεγάλης, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για μια Γαλλίδα και μια Αγγλίδα που έφθασαν στην αφρικανική χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, γεγονός που αύξησε σε τέσσερις το σύνολο των ασθενών εκεί.

Το πρώτο από τα νέα κρούσματα είναι γυναίκα 68 ετών, σύζυγος ασθενούς 80 ετών που οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν πως έχει μολυνθεί την Τρίτη, όπως εξήγησε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του. Υπήκοος και κάτοικος Γαλλίας, έφθασε στη Σενεγάλη την 29η Φεβρουαρίου μαζί με τον σύζυγό της.

Το δεύτερο κρούσμα είναι μια 33χρονη Αγγλίδα από το Λονδίνο η οποία έφτασε στο Ντακάρ την 24η Φεβρουαρίου.

Τα δύο πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη. Πρόκειται για δύο Γάλλους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ως το βράδυ της Τετάρτης, στην αφρικανική ήπειρο είχαν επίσης καταγραφεί επιβεβαιωμένα κορονοϊού κρούσματα στη Νιγηρία (1), στην Αίγυπτο (2), και στην Αλγερία (3), χωρίς πάντως κανένα να έχει αποδειχθεί θανατηφόρο.

Οι δύο νέες ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο στο Ντακάρ. Η κατάσταση των δύο πρώτων ασθενών «εξελίσσεται ευνοϊκά», κατά το υπουργείο Υγείας.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.