Η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε και επίσημα πως υπάρχουν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, την ίδια ώρα που η Φινλανδία επιβεβαίωσε το δεύτερο άτομο που προσβλήθηκε από τον ιό. Άτομο με κορονοϊό και στη Γεωργία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τα δύο πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στο Πακιστάν. Τα δύο κρούσματα υποβάλλονται σε αγωγή βάσει των επίσημων κλινικών πρωτοκόλλων και η κατάσταση της υγείας και των δύο ασθενών είναι σταθερή. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», δήλωσε ο Ζαφάρ Μίρζα, σύμβουλος Δημόσιας Υγείας του πρωθυπουργού Ίμραν Καν στο Twitter.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ένα από τα κρούσματα καταγράφηκε στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια περιοχή εντοπίστηκε το δεύτερο κρούσμα.

Ένας Γεωργιανός που επέστρεψε από το Ιράν, το πρώτο κρούσμα στη χώρα

Το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στη Γεωργία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο ασθενής είναι ένας Γεωργιανός πολίτης ο οποίος επέστρεψε στη χώρα από το Ιράν, μέσω του γειτονικού Αζερμπαϊτζάν, όπως είπε η υπουργός Εκατερίνε Τικαράτζε.

Από το συνοριακό φυλάκιο όπου ελέγχθηκε ο άνθρωπος αυτός «μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η υπουργός.

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στη Φινλανδία

Οι φινλανδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ένα δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα, μιας γυναίκας που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.

Η Φινλανδή, «σε ηλικία εργασίας» σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Ελσίνκι και είναι «σε καλή κατάσταση», ανέφερε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, σε ανακοίνωσή του.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η σκανδιναβική χώρα είχε ανακοινώσει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού. Ήταν μια Κινέζα τουρίστρια από την πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, η οποία ταξίδευε στη Λαπωνία.

Αντιμέτωπες με τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων του ιού στην Ιταλία – που είναι μακράν η πιο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη – και την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, πολλές χώρες της ηπείρου έχουν ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού του Covid-19.

Η Φινλανδία κάλεσε τους πολίτες της να επιδείξουν «ιδιαίτερη προσοχή» αν βρεθούν στην Ιταλία και να ενημερώσουν τις προξενικές υπηρεσίες για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.