Τρεις Ρώσοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess διαγνώσθηκαν με «λοίμωξη του κορονοϊού», ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής αρχής προστασίας του καταναλωτή Rospatrebnadzor, Άννα Ποπόβα, η οποία τόνισε ότι επέστρεψαν από την Ιαπωνία στην Ρωσία και νοσηλεύονται στην πόλη Καζάν.

«Μεταφέραμε του Ρώσους πολίτες από την Ιαπωνία. Πρέπει να σας πω, ότι νοσηλεύονται και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, σε συνθήκες απομόνωσης όλοι τους, οκτώ άτομα συνολικά, μεταξύ των οποίων και τρεις, στους οποίους διαγνώσθηκε στην Ιαπωνία «λοίμωξη του κορονοϊού». Τα μέλη των οικογενειών τους επίσης διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο στο Καζάν. Η διάγνωση στους τρεις επιβεβαιώθηκε με την χρήση πολλαπλών ιολογικών μεθόδων, δήλωσε η Ποπόβα.

Η ίδια επεσήμανε πως όλοι νοιώθουν καλά. «Ο πυρετός σε όλους είναι φυσιολογικός, δεν υπάρχουν κλινικές εκδηλώσεις σε κανένα, ακόμη και σε εκείνους που διαγνώσθηκαν με «λοίμωξη του κοροναϊού», δήλωσε η Ποπόβα.

Με εντολή του αρμόδιου επιχειρησιακού επιτελείου για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ρωσικό αεροσκάφος τύπου Αν-148 του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών μετέφερε από τον Τόκιο στο Καζάν, οκτώ Ρώσους πολίτες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στο λιμάνι της πόλης Γιοκοχάμα. Όλοι τους θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.