Μία συγκλονιστική μαρτυρία είναι η συνέντευξη της Μισέλ Νάιτ, μίας από τις τρεις γυναίκες που κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι του για τουλάχιστον μία δεκαετία ο οδηγός σχολικού λεωφορείου Αριέλ Κάστρο.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Dr Phil, η Μισέλ Νάιτ είπε ότι ο βασανιστής της ίδιας και των τριών άλλων γυναικών χρησιμοποιούσε ένα πορτοκαλί καλώδια να να την κρεμάει οριζόντια από το ταβάνι.
Όπως χαρακτηριστικά είπε η νεαρή γυναίκα, ο Αριέλ Κάστρο την έδενε σαν ψάρι, σαν ένα διακοσμητικό στον τοίχο από το κεφάλι, το λαιμό και τα πόδια.

Η Μισέλ Νάιτ ήταν 21 ετών το 2002 όταν την απήγαγε ο Αριέλ Κάστρο και κράτησε την ίδια, αλλά και άλλες δύο γυναίκες στο σπίτι του για μία δεκαετία, βιάζοντας και βασανίζοντας τες.

Σε έκθεση των αστυνομικών αρχών τότε είχε αναφερθεί ότι η Μισέλ Νάιτ είπε στην αστυνομία ότι είχε μείνει «έγκυος τουλάχιστον πέντε φορές και ότι ο Κάστρο την άφηνε νηστική για δύο εβδομάδες και μετά την γρονθοκοπούσε επανειλημμένα στο στομάχι για να αποβάλει». Μάλιστα, η μία από τις τρεις γυναίκες είχε μείνει έγκυος και τελικά γέννησε ένα κοριτσάκι.

Οι τρεις γυναίκες απελευθερώθηκαν όταν η μία του κατάφερε να βγει από το σπίτι και να καλέσει την αστυνομία.
Ο Αριέλ Κάστρο καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά λίγες μέρες μετά βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του.