«Τα λείψανα πέντε πτωμάτων παγιδευμένων σε ένα αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε μεταξύ άλλων ο γιος του ιταλού σχεδιαστή μόδας Μισόνι και το οποίο κατέπεσε ανοικτά της Βενεζουέλας στις 4 Ιανουαρίου περισυνελέγησαν», ανακοίνωσαν σήμερα οι δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας.

Οι δύτες του ναυτικού «περισυνέλεξαν 19 ανθρώπινα λείψανα» που αντιστοιχούν σε πέντε έως έξι άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροσκάφος, εξήγησε στον Τύπο η γενική εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα ύστερα από συνάντηση που είχε με τις οικογένειες του πιλότου και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους που ήταν πολίτες της Βενεζουέλας, με τον ιταλό πρεσβευτή στο Καράκας και με τον δικηγόρο των θυμάτων της συντριβής. Για την ταυτοποίηση των στοιχείων των θυμάτων  θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις DNA.

Κανένα δείγμα δεν ελήφθη από το έκτο θύμα, καθώς η πρόσβαση στα συντρίμμια του αεροσκάφους είναι πολύ δύσκολη για τους δύτες που πραγματοποίησαν τρεις καταδύσεις από τις 12 έως τις 19 Οκτωβρίου. Το αεροπλάνο εντοπίσθηκε τον Ιούνιο σε βάθος ογδόντα μέτρων ανοικτά της Βενεζουέλας.

Στις 4 Ιανουαρίου, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Βιτόριο Μισόνι, τη σύζυγό του Μαουρίτσια, ένα ακόμη ζευγάρι από την Ιταλία και τα δύο μέλη του πληρώματος κατέπεσε στη θάλασσα, κοντά στο αρχιπέλαγος Λος Ρόκες, λίγο μετά την απογείωσή του με προορισμό το Καράκας.

Μετά την αναγνώριση των θυμάτων, θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις ανέλκυσης του αεροσκάφους για να καθοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος, δήλωσε η γενική εισαγγελέας.

Ο 58χρονος Βιτόριο Μισόνι ήταν ο πρωτότοκος γιος του Οτάβιο Μισόνι, του ιδρυτή το 1953 του ιταλικού οίκου μόδας ο οποίος πέθανε σε ηλικία 92 ετών τον περασμένο Μάιο.