Τέσσερις υπόπτους συνέλαβαν οι αιγυπτιακές αρχές για την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες εναντίον εκκλησίας του Καΐρου και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Ένας από τους υπόπτους «ανήκει σε μια τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ οι άλλοι τρεις πιστεύεται ότι είναι μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες της Αιγύπτου καταδίκασαν σήμερα την επίθεση αυτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ στα τυφλά με αυτόματο όπλο χθες το βράδυ εναντίον προσκεκλημένων σε γάμο έξω από την εκκλησία της Παναγίας στο Ουαράκ, ένα βόρειο προάστιο του Καΐρου.

Ο πρωθυπουργός Χάζεμ αλ-Μπεμπλάουι χαρακτήρισε την επίθεση «ποταπή εγκληματική πράξη.

«Τέτοιες αχρειότητες δεν θα καταφέρουν να διχάσουν τις δύο συνιστώσες του έθνους μας, τους μουσουλμάνους του και τους χριστιανούς του», πρόσθεσε ο αλ-Μπεμπλάουι σε δήλωσή του η οποία δημοσιεύεται στην κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ.

Την επίθεση καταδίκασε επίσης ένα κορυφαίο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Αμρ Ντάραγκ, πρώην υπουργός Σχεδιασμού στην κυβέρνηση του καθαιρεθέντος ισλαμιστή πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Παρότι δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες, καταδικάζω δριμύτατα την επίθεση που έγινε απόψε μπροστά από την εκκλησία και ζητώ να γίνει γρήγορα έρευνα και να αποκαλυφθούν οι δράστες, καθώς αυτή είναι μια επίθεση εναντίον της εθνικής ασφάλειας», έγραψε ο Ντάραγκ στο Twitter.

Ο επικεφαλής της κύριας ισλαμικής αρχής της Αιγύπτου, ο σεΐχης του Αλ-Άζχαρ Άχμεντ αλ-Ταγίμπ, καταδίκασε την επίθεση ως «μια εγκληματική πράξη αντίθετη στη θρησκεία και την ηθική», αναφέρει η Αλ-Αχράμ.

Σύμφωνα με νοσοκομειακούς γιατρούς, δύο γυναίκες, ένας άνδρας και ένα 8χρονο κορίτσι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και 12 τραυματίσθηκαν.

(Φωτογραφία αρχείου)