Ο Ian Stankiewicz περπατούσε στο πάρκο Eisenhower στο Milford του Κονέκτικατ μαζί με ένα φίλο του, όταν έκαναν μια μάλλον ασυνήθιστη ανακάλυψη.

«Περπατούσαμε ανάμεσα από έναν αποξηραμένο βάλτο, όταν βρήκαμε κάτι που έμοιαζε με… σκουπίδι» είπε ο 21χρονος a dried-up swamp στο Yahoo News. «Ήταν βρώμικο, γεμάτο λάσπες, αλλά έμοιαζε παρόλ’ αυτά με… γυναικείο πορτοφόλι».

Μέσα στο… παλιό πορτοφόλι οι δύο νέοι βρήκαν μια άδεια οδήγησης, μια κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, πιστωτικές κάρτες καθώς επίσης και μια κάρτα μέλους για γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού. Υπήρχαν ακόμη φωτογραφίες, οι οποίες ήταν σε κακή κατάσταση.

Το πορτοφόλι ανήκε σε μια γυναίκα, την Doris H. Coulombe. Ο Stankiewicz τήν αναζήτησε και ανακάλυψε ότι είχε πεθάνει την προηγούμενη χρονιά, σε ηλικία 95 ετών. Τώρα ψάχνει να βρει κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς της.

«Πιστεύουμε ότι έχασε το πορτοφόλι της πριν από 25 με 30 χρόνια, επειδή όλες οι πιστωτικές κάρτες που είχε μέσα έληξαν το 1987».

«Για εμάς είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό πορτοφόλι. Είναι ένα αντικείμενο που έχει τη δική του ιστορία. Γιατί βρέθηκε στη μέση του δάσους; Σε κάνει να σκέφτεσαι τι μπορεί να είχε συμβεί; Παρότι το περιεχόμενο του δεν είναι αξίας, εμείς το βλέπουμε σαν πραγματικό “θησαυρό” κι ελπίζω ότι έτσι θα νιώσουν και οι συγγενείς της κυρίας που το έχασε» είπε ο ίδιος.