Σύμφωνα με τους όρους πώλησης που αναφέρονται σήμερα στο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα «Amazon», απαγορεύτηκε η πώληση φουά γκρα στον βρετανικό ιστότοπό του.

Όπως αναφέρει ο Amazon.co.uk: «Τεμάχια ή προϊόντα, που προέρχονται από την φάλαινα, το δελφίνι, τον καρχαρία, τον ελέφαντα ή οποιοδήποτε άλλο φυτό ή ζώο που απειλείται και έχει υποβληθεί σε ρύθμιση, απαγορεύονται, όπως και τα προϊόντα που περιέχουν φουά γκρα».

Τα κίνητρα και η ημερομηνία έναρξης της απαγόρευσης δεν έγιναν γνωστά, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση, εκπρόσωπος του Amazon στην Βρετανία δήλωσε πως:

«Όλοι οι πωλητές στον Amazon.co.uk θα πρέπει να συμφωνήσουν με τις κατευθυντήριες οδηγίες μας σε σχέση με τα προϊόντα που πωλούνται στον ιστότοπό μας».

Την απόφαση του Amazon χαιρέτισαν όπως αναφέρει το ΑΠΕ και διάφορες ενώσεις υπεράσπισης των ζώων όπως οι «Viva!», «Peta» και «L214», οι οποίες επισήμαναν ότι το τάισμα με το ζόρι και γενικότερα οι μέθοδοι παραγωγής φουά γκρα και ιδιαίτερα στην Γαλλία, είναι βάναυσες για τις χήνες και τις πάπιες.

Η Viva! παρουσίασε στον Amazon «αποδείξεις για τον απαράδεκτο πόνο που προκαλείται από αυτήν την παραγωγή και μια αίτηση που είχε υπογραφεί από 10.000 πελάτες του Amazon που υποστηρίζουν την Viva!».