Προσπάθεια να μπει «φρένο» στους οικονομικούς μετανάστες των χωρών του Νότου

Οι Βρυξέλλες συζητούν την εφαρμογή αυστηρότερη νομοθεσία στην Ε.Ε.


ΚΟΣΜΟΣ
18:14
01/10/2013
Προσπάθεια να μπει «φρένο» στους οικονομικούς μετανάστες των χωρών του Νότου
5
loading

Την έναρξη διαλόγου για την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος εργατικής μετανάστευσης από τις χώρες του Νότου και από τα Βαλκάνια ζητούν Ολλανδοί, Βρετανοί και Σουηδοί ευρωβουλευτές.

Συγκεκριμένα, το θέμα ανέκυψε σε σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και συζητήθηκε από το Κολέγιο Επιτρόπων με αφορμή την αυξανόμενη ανεργία των νέων στις χώρες του Νότου που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Ολλανδοί και Βρετανοί, με τη στήριξη της Σουηδίας, φέρονται να απαιτούν να μπει πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία με σκοπό την εύρεση εργασίας σε κάποιο από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, προκαλεί ανησυχία, αφού θα δημιουργήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης αναφορικά με την αλληλεγγύη της Ε.Ε. απέναντι στα αδύναμα κράτη-μέλη. Επιπλέον, εάν τελικά τεθεί σε ισχύ σχετική νομοθεσία θα οδηγήσει σε ένα νέο αδιέξοδο και μία πρωτοφανή ασφυξία τους νέους που επιθυμούν να αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας, Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος μιλώντας στη βρετανική Sunday Mirror, υποστήριξε ότι «κάθε επιχείρηση που θέλει να προσλάβει έναν εργαζόμενο θα πρέπει επίσης να παρέχει εκπαίδευση σε κάποιον από την τοπική κοινωνία στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση».

Πάντως, τα σχέδια του Βρετανού φαίνεται προς το παρόν να μπαίνουν στον «πάγο», αφού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ε.Ε. οι πολίτες των κρατών-μελών μετακινούνται ελεύθερα εντός των ορίων της Ε.Ε. είτε για τουρισμό, είτε ακόμη για αναζήτηση εργασίας χρησιμοποιώντας μόνο την ταυτότητά τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar laros

  Ολλανδοί και Βρετανοί, με τη στήριξη της Σουηδίας, φέρονται να απαιτούν να μπει πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία με σκοπό την εύρεση εργασίας σε κάποιο από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
  Οι πολιτες της ΕΕ ειναι ελευθεροι να μετακινηθουν σε οποιαδηποτε χωρα της ΕΕ με ισα δικαιωματα !!!

 2. avatar Duke

  δηλαδη απο την ΕΕ θα εχουμε μονο τα μειονεκτηματα και οχι τα πλεονεκτηματα της ελευθερης αγορας

 3. avatar Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς

  Εάν αληθεύει (πουδεν το βλέπω) κανένα πρόβλημα. Ας σταματήσουν οι χώρες του Νότου να αγοράζουν προιόντα από τον Βορειες χώρες. Να δούμε που θα αναπληρώσουν την αγορά εκατομμυριών πελατών.

 4. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

  ετσι. φατε ευρωπαικο οραμα

 5. avatar Γκιοζης Καρας

  Τρίχες!! Και μαλιστα κατσρες!!!
  Δεν υπαρχει βαση για τετοιες μπουρδες.
  Ειναι σαν να χωριζεεις μια χωρα σε τμηματα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει