Ινδονησία: Χτίζει νέα πρωτεύουσα αξίας 33 δισ. δολαρίων που δεν θα την αγγίζει καμία καταστροφή

Θεωρείται ότι θα είναι μηδαμινός ο κίνδυνος για πλημμύρες, σεισμούς, τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων


ΚΟΣΜΟΣ
19:13
14/01/2020
Ινδονησία: Χτίζει νέα πρωτεύουσα αξίας 33 δισ. δολαρίων που δεν θα την αγγίζει καμία καταστροφή
3
loading

Η Ινδονησία χτίζει νέα «χρυσή» πρωτεύουσα... Και αυτό γιατί πέρα από το ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 33 δισεκατομμύρια δολάρια, θα χτιστεί σε σημείο που θα την κάνει σχετικά «άτρωτη» στις καταστροφές.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα 14 Ιανουαρίου, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ και ο Εργατικός πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προστέθηκαν στον κατάλογο των συμβούλων που θα επιβλέψουν την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την υπογραφή από την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιχειρηματικών συμφωνιών ύψους 23 δισεκ. δολαρίων για τον ενεργειακό τομέα και για άλλους τομείς στη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο στο Αμπού Ντάμπι το σαββατοκύριακο.

Το νέο διοικητικό κέντρο της χώρας θα κατασκευαστεί σε μια δασώδη περιοχή στην επαρχία του Ανατολικού Καλιμαντάν στο νησί Βόρνεο και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Τζόκο έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία επειδή είναι μηδαμινός ο κίνδυνος για καταστροφές όπως πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων.

Αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι το κόστος από την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας θα ανέλθει σε 33 δισεκ. δολάρια και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι οικονομικές ζημίες που προκαλούνται από το μποτιλιάρισμα στη σημερινή πρωτεύουσα ανέρχονται σε επτά δισεκ. δολάρια.

Κάποιοι ακτιβιστές για το περιβάλλον έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της κατασκευής της νέας πρωτεύουσας προειδοποιώντας ότι η κατασκευή μιας νέας πόλης στη μέση ενός δάσους μπορεί να βλάψει το περιβάλλον και απειλεί σπάνια είδη ζώων όπως ο ουρακοτάγκος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Pertalias

    Να υποθέσω κάτι σαν τον Τιτανικό?

  2. avatar Malaf

    Πρωτεύουσα στο μέσον ενός δάσους; Τις πυρκαγιές δεν τις έλαβαν υπ\'όψιν;

  3. avatar Προσοχή

    και στους Ισλαμιστες , που είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην Ινδονησία !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει