Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην Ρανκούς, μια πόλη στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική αυτή οργάνωση και ακτιβιστές, το αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη μετά την προσευχή της Παρασκευής κοντά σε ένα τέμενος στα προάστια αυτής της σουνιτικής τοποθεσίας, οι κάτοικοι της οποίας διάκεινται εχθρικά προς το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ακτιβιστές της Ρανκούς καλούν στο Facebook τους κατοίκους της «να αποφεύγουν τις συναθροίσεις» λόγω του φόβου που υπάρχει για μια νέα επίθεση.

Την ίδια ώρα ακτιβιστές σε μια κοντινή πόλη έκαναν λόγο για 37 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες από την επίθεση αυτή.

Ένας από τους ακτιβιστές αυτούς δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν την περιοχή αυτή μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου.