Επίθεση με οξύ δέχτηκε ιερέας στη Ζανζιβάρη

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι του προέδρου για τον κίνδυνο από τις θρησκευτικές εντάσεις


ΚΟΣΜΟΣ
4:25
14/09/2013
Επίθεση με οξύ δέχτηκε ιερέας στη Ζανζιβάρη
loading

Επίθεση με οξύ δέχτηκε στη Ζανζιβάρη ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ο οποίος και νοσηλεύεται.

Η επίθεση έρχεται ένα μήνα μετά από παρόμοια επίθεση εναντίον δύο νεαρών Βρετανίδων και έπειτα από την προειδοποίηση του προέδρου της χώρας, Τζακάγια Κικουέτ, ότι οι θρησκευτικές εντάσεις απειλούν την ειρήνη στην Τανζανία.

Το ημιαυτόνομο νησί, όπου ο ιερέας δέχτηκε επίθεση, κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Μίνα είπε ότι ο ιερέας Τζόζεφ Μουανγκάμπα, που είναι τανζανικής καταγωγής, δέχτηκε την επίθεση ενώ έβγαινε από ένα ίντερνετ καφέ στην περιοχή Μλαντέγκε. «Υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τους ώμους», πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι διενεργείται σχετική έρευνα.

Δύο ηγετικά στελέχη της χριστιανικής κοινότητας δολοφονήθηκαν στις αρχές του έτους στο νησί σε δύο διαφορετικές επιθέσεις, ενώ έχουν σημειωθεί και εμπρησμοί σε εκκλησίες. Από την άλλη πλευρά, επίθεση με οξύ δέχτηκε και ένας ηγέτης των μουσουλμάνων, ο σεΐχης Φάντιλ Σουλεϊμάν Σοράγκα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Αν και από ορισμένους έχουν διατυπωθεί κατηγορίες για τα επεισόδια αυτά σε βάρος της αυτονομιστικής οργάνωσης Ουάμσο, οι αρχές δεν τη συνδέουν με τις βιαιοπραγίες. Η Ουάμσο επιδιώκει την απόσχιση του αρχιπελάγους της Ζανζιβάρης από την Τανζανία και την επιβολή του ισλαμικού νόμου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει