Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι ένας εργαζόμενός της σκοτώθηκε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τη FSB, ο δράστης ήταν ένας, ο οποίος άνοιξε πυρ ενώ δεν εισήλθε στο κτίριο της FSB, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ το Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα μεταδίδει ότι ακούστηκε έκρηξη στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, κοντά στην έδρα της FSB.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, ο δράστης έδρασε μόνος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους που μπήκαν στο κτίριο της FSB.

«Τρομοκρατική ενέργεια»

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτήρισαν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς «τρομοκρατική ενέργεια», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο για δύο σοβαρά τραυματισμένους εργαζόμενους της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς.