Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας μεταδίδει ότι δύο εργαζόμενοι της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το Reuters, μια πηγή προσκείμενη στη FSB αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχόμενως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria μεταδίδει ότι ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

«Αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος»

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB έκανε γνωστό ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά στην έδρα της στη Μόσχα και υπάρχουν τραυματίες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα ρωσικά Μέσα έκαναν λόγο για 3 νεκρούς από την επίθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος.

Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφερε το διεθνές πρακτορείο, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι ακούγονται νέοι πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας κοντά στην έδρα της FSB.