Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη με τρία ακόμα μέλη του πληρώματος του ελληνικού τάνκερ Elka Aristotle, από πειρατές, ενώ έπλεε ανοιχτά του Τόγκο, στη δυτική Αφρική, στις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός αφέθηκε ελεύθερος μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του και είναι όλοι τους καλά στην υγεία τους.

«Είναι καλά, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές προτού επιστρέψουν σπίτι τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία. Οι οικογένειές τους έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δυστυχώς, ο τέταρτος όμηρος, ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες, δεν τα κατάφερε και πέθανε.

Σύμφωνα με την εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD, μια πλήρης έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την κατάσταση, ωστόσο πιστεύεται ότι ο θάνατός του δεν είναι αποτέλεσμα ενεργειών εκείνων που τον κρατούσαν αλλά οφείλεται σε ασθένεια.

Η επίθεση στο πλοίο σημειώθηκε από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής 11 ναυτικά μίλα από το λιμάνι της Λόμε. Απήχθησαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας υπήκοος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, ήταν δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο», είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού.