Μοιάζει σαν μόλις να πέρασε ένας ανεμοστρόβιλος . Πρόκειται όμως για το χώρο όπου διοργανώθηκε το φεστιβάλ του Reading στη Βρετανία, λίγο μετά την ολοκλήρωσή του.

Η μουσική σταμάτησε, το πάρτι τελείωσε και 90.000 συμμετέχοντες αποχώρησαν από το σημείο όπου διοργανώθηκε το μουσικό φεστιβάλ, το βράδυ της Δευτέρας. Όπως φαίνεται, κάποιοι άφησαν κάποια πράγματα πίσω…

Το αποτέλεσμα είναι μία «θάλασσα» από κουτάκια μπύρας, αποτσίγαρα, μισοφαγωμένα φαγητά, περιτυλίγματα, ρούχα, sleeping bag, γαλότσες, εγκαταλειμμένες σκηνές και αντικείμενα που είτε ξεχάστηκαν είτε οι ιδιοκτήτες τους δεν τα ήθελαν πια.

«Ο κατασκηνωτικός εξοπλισμός είναι τόσο φτηνός που όπως φαίνεται οι άνθρωποι τον αγοράζουν για το φεστιβάλ και στη συνέχεια δεν τους απασχολεί να τον πάρουν μαζί τους», τόνισε εκπρόσωπος του φεστιβάλ.

«Αν μοιράζονται μία σκηνή οκτώ άνθρωποι, το κόστος είναι πολύ μικρό για τον καθένα. Εμείς τους ενθαρρύνουμε να τις παίρνουν πίσω αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα κοινωνικής υπευθυνότητας. Στο τέλος- τέλος αφορά τον καθένα», πρόσθεσε.

Στην περιοχή στήθηκε μία γιγάντια επιχείρηση καθαρισμού καθώς πέρυσι συγκεντρώθηκαν είκοσι τόνοι κατασκηνωτικού εξοπλισμού και φέτος αναμένεται να συγκεντρωθεί ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα.

Δείτε τις φωτογραφίες