Μια ισλαμιστική συμμαχία η οποία αξιώνει την παλινόρθωση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι απέρριψε σήμερα την προτροπή του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών να τερματίσει το ταχύτερο δυνατόν την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν οπαδοί της στο Κάιρο.

«Εμείς προτιθέμεθα να συνεχίσουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία και τις ειρηνικές μας κινητοποιήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αντιπραξικοπηματικής Συμμαχίας Άλα Μοστάφα.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου είχε καλέσει τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν τους καταυλισμούς που έχουν στήσει στο Κάιρο οι υποστηρικτές του αποπεμφθέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μία ημέρα αφού η υποστηριζόμενη από το στρατό μεταβατική κυβέρνηση έδωσε διαταγή στην αστυνομία να αναλάβει δράση εναντίον τους.

Σε μια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που αναγνώστηκε στην δημόσια τηλεόραση, το υπουργείο Εσωτερικών προσέφερε μια «ασφαλή έξοδο» στους διαδηλωτές που θα υπακούσουν στην έκκληση αυτή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Άμπντελ Λατίφ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη χρονική προθεσμία για να απομακρυνθούν οι πολίτες που πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο «καλεί τα πρόσωπα στις πλατείες Ραμπάα αλ Ανταουίγια (στα βόρεια του Καΐρου) και αλ Νάχντα (κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου) να υπακούσουν στη λογική και στο εθνικό συμφέρον και να αποχωρήσουν το ταχύτερο».

Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια που ακολούθησαν την αποπομπή του Μόρσι από το στρατό.