Τον Κλόντιο Μπράβο τιμά η Google με το σημερινό της doodle

Η ζωή και το έργο του σπουδαίου χιλιανού ζωγράφου


ΚΟΣΜΟΣ
1:36
08/11/2019
Τον Κλόντιο Μπράβο τιμά η  Google με το σημερινό της doodle
loading

Ο υπερρεαλιστής ζωγράφος Κλαούντιο Μπράβο, τον οποίο τιμά η Google με το σημερινό της doodle,  γεννήθηκε στο Βαλπαραΐσο της Χιλής. Ήταν ουσιαστικά αυτοδίδακτος ζωγράφος (1936-2011). Εκτός από τη ζωγραφική ασχολήθηκε με τη χαρακτική και γλυπτική.

Ο Claudio Bravo Camus, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, κατάφερε να συνδυάσει την κλασσική τεχνική των ισπανόφωνων ζωγράφων μπαρόκ με αυτή του σουρεαλισμού του Salvador Dali.

Γεννήθηκε στο Βαλπαραΐσο στις 8 Νοεμβρίου του 1936, και μεγάλωσε σε ένα ράντσο στην Melipilla. Μετά από σπουδές στον χορό στην Compañia de Ballet de Chile και την ηθοποιία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εικαστικές τέχνες. Παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, ο μεγάλης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης επέμενε, παρουσιάζοντας τους πίνακές του σε μια γνωστή γκαλερί στο Valparaíso από την ηλικία των 17 ετών.

Στη δεκαετία του 1960 ο Μπράβο μετακόμισε στην Ισπανία και έγινε ζωγράφος πορτρέτων με γνωστούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Ισπανού δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο κ.α.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα έργα του Μπράβο μερικές φορές συγκρίνεται με τους επονομαζόμενους φωτορεαλιστές ζωγράφους, χωρίς ωστόσο να δουλεύει με φωτογραφίες. «Πάντα βασίζομαι σε πραγματικό θέμα», ανέφερε, και πρόσθεσε: «Το μάτι βλέπει πολλά περισσότερα από την κάμερα: σκιές, μικρές αλλαγές στο χρώμα ή το φως».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει