Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, στο κεντρικό Κάιρο.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν στα σοβαρότερα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στην πρωτεύουσα εδώ και μία εβδομάδα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές εκτόξευαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα για να τους διαλύσουν. Κηλίδες αίματος και σπασμένα γυαλιά κάλυπταν το οδόστρωμα, στο χώρο ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την τηλεόραση, επτά υποστηρικτές του Μόρσι συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα. Ένας ανταποκριτής του Ρόιτερς είπε ότι είδε δύο αντιπάλους της κυβέρνησης του Μόρσι να κρατούν αυτοσχέδια όπλα.

Μερικές εκατοντάδες οπαδοί του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων επιχείρησαν επίσης να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Ταχρίρ, το επίκεντρο των μεγάλων διαδηλώσεων που οδήγησαν το στρατό στην απόφαση να απομακρύνει τον εκλεγμένο πρόεδρο, στις 3 Ιουλίου.