Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στην Καλιφόρνια για δύο δραπέτες φυλακών, οι οποίοι απέδρασαν ανοίγοντας μία τρύπα στο ταβάνι της τουαλέτας.

Ο 21χρονος Santos Samuel Fonseca και ο 20χρονος Jonathan Salazar σύρθηκαν μέσα από την τρύπα των 55 εκατοστών που έκοψαν στο ταβάνι της τουαλέτας στη φυλακή της πόλης Σαλίνας.Τα ίχνη τους έχουν χαθεί και οι αρχές τους αναζητούν, προειδοποιώντας τους πολίτες πως οι δύο φυγάδες θεωρούνται οπλισμένοι και επικίνδυνοι.

Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε πως εκμεταλλεύτηκαν ένα «νεκρό σημείο» και προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες για την υπόθεση.

Οι δύο δραπέτες είχαν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους και αντιμετώπιζαν κατηγορίες για φόνο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της φυλακής, οι δύο άνδρες άνοιξαν την τρύπα στην τουαλέτα σε σημείο που οι φρουροί δεν μπορούσαν να τους δουν. Στη συνέχεια σκαρφάλωσαν και σύρθηκαν μέχρι έναν χώρο με σωλήνες. Σύρθηκαν και από εκεί- σε μερικά σημεία, όπως γράφει το BBC, το πλάτος ήταν μόλις 28 εκατοστά- μέχρι που έφτασαν σε κάτι σαν φεγγίτη. Εκεί άνοιξαν ακόμα μεγαλύτερο πέρασμα και διέφυγαν.

Κατέληξαν στο πίσω μέρος της φυλακής, όπου δεν υπάρχει φράκτης ασφαλείας με αγκαθωτό σύρμα.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν πέρσι σε δύο διαφορετικά περιστατικά δολοφονιών.

Ο Fonseca κατηγορείται για τον φόνο του 37χρονου Lorenzo Gomez Acosta και του 27χρονου Ernesto Garcia Cruz, τον Ιούνιο του 2018.

Ο Salazar κατηγορείται για τον φόνο του Jaime Martinez τον Οκτώβριο του 2017.

Και οι δύο είχαν ομολογήσει την ενοχή τους.