Κινεζική μάχη κατά των δωροδοκιών από πολυεθνικές

Δύο μέρες μετά την κατηγορία κατά βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας


ΚΟΣΜΟΣ
18:27
17/07/2013
Κινεζική μάχη κατά των δωροδοκιών από πολυεθνικές
loading

Η Κίνα πρέπει να καταπολεμήσει το φαινόμενο των δωροδοκιών, στις οποίες προσφεύγουν πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, τονίζει σε δημοσίευμά της η μεγαλύτερη κρατική εφημερίδα της. Το δημοσίευμα της «People's Daily», οργάνου του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, ήρθε δύο ημέρες μετά την κατηγορία που απήγγειλε η κινεζική αστυνομία κατά της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline για μεγάλης κλίμακας δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων και γιατρών.

Σε σχόλιό της, η «People's Daily» κατηγόρησε κάποιες πολυεθνικές εταιρείες ότι χρησιμοποιούν την κυριαρχία τους στην αγορά για να εκμεταλλευτούν τα κενά που υπάρχουν στα ρυθμιστικά πλαίσια αναπτυσσόμενων χωρών. Το άρθρο υποδηλώνει ότι οι κινεζικές Αρχές θα προχωρήσουν με την πληθώρα των ερευνών που ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες σχετικά με το πώς οι ξένες εταιρείες κάνουν δουλειές στην Κίνα - από τον καθορισμό των τιμών έως τους ποιοτικούς ελέγχους.

«Η καταπολέμηση των επιχειρηματικών δωροδοκιών είναι πολύ σημαντική για να διασφαλισθεί η τάξη στην οικονομία της αγοράς και να προστατευθεί ένα περιβάλλον δίκαιου ανταγωνισμού», σημειώνεται στο σχόλιο της εφημερίδας.

Η κινεζική αστυνομία κατηγόρησε τη Δευτέρα τη GlaxoSmithKline για δωροδοκία αξιωματούχων και γιατρών, προκειμένου να προωθήσει τις πωλήσεις της και να αυξήσει τις τιμές των φαρμάκων της στην Κίνα, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η GSK μεταβίβασε ποσό περίπου 3 δισ. γουάν (489 εκατ. δολαρίων) σε 700 ταξιδιωτικούς οργανισμούς και εταιρείες παροχής συμβουλών σε μία 6ετία για να διευκολυνθεί στις δωροδοκίες της. Η βρετανική εταιρεία απάντησε ότι είναι βαθιά ανήσυχη για τις εξελίξεις, τις οποίες χαρακτήρισε «επαίσχυντες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει