Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι καταστάσεις με τα περιουσιακά στοιχεία των υπουργών, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υφυπουργού παρά τω Προέδρω, «στο πλαίσιο της πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για χρηστή διοίκηση και διαφάνεια και των εξαγγελιών του για διεύρυνση του καταλόγου των ελεγχόμενων αξιωματούχων που υποχρεούνται να δημοσιοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία (πόθεν έσχες) σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλοι οι υπουργοί διαθέτουν αρκετά περιουσιακά στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα έχουν και αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις, με εξαίρεση τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος δεν οφείλει το παραμικρό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης έχει πολύ λίγες καταθέσεις, αλλά δεν έχει δάνεια. Ο μόνος με παθητικό, 400 χιλ. ευρώ, είναι ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος. Οι υπόλοιποι, παρά τα χρέη τους, διαθέτουν περιουσία που υπερβαίνει τα χρέη. Τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία διαθέτει ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος. Δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν μετοχές σε ΜΜΕ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι καταστάσεις, οι οποίες υπολογίστηκαν με βάση το ιστορικό κόστος, ετοιμάστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας στη βάση στοιχείων που έχουν δώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.