«Μείνετε στο σπίτι και να κλείσετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας»

Νέφος καπνού πνίγει το Σίδνεϊ εξαιτίας των πυρκαγιών


ΚΟΣΜΟΣ
14:36
31/10/2019
«Μείνετε στο σπίτι και να κλείσετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας»
1
loading

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ βρέθηκαν σήμερα αντιμέτωποι μ' ένα σύννεφο καπνού που προκαλεί βήχα και έχει με τη σειρά του προκληθεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται εκτός ελέγχου στην ύπαιθρο βόρεια της μεγαλύτερης μητρόπολης της Αυστραλίας.

Οι υγειονομικές αρχές της πόλης συμβούλευσαν τους κατοίκους που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα να αποφύγουν κάθε υπαίθρια σωματική δραστηριότητα.

«Αν θέλετε αληθινά να αποφύγετε τον καπνό, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε στο σπίτι σας και να κλείσετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας», εξήγησε ο υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Ρίτσαρντ Μπρουμ.

Το Σίδνεϊ είναι η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της αυστραλιανής Πολιτείας που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα αυτού του νησιού-ηπείρου.

Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να ελέγξουν τις δεκάδες πυρκαγιές οι οποίες έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα. Ο άνεμος έσπρωξε προς το Σίδνεϊ τον καπνό, ο οποίος «θα επιμείνει για ημέρες και δεν θα διαλυθεί παρά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου», σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η ποιότητα του αέρα είναι «κακή» και η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι μεγαλύτερη από αυτή που παρατηρείται σε πόλεις όπως η Μπανγκόκ, η Τζακάρτα ή το Χονγκ Κονγκ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Φταίει η κλιματική αλλαγή

    Μέσα στη νύχτα τη σκοτεινή , ανάβει ξαφνικά ταυτόχρονα 150 φωτιές μέσα στα δάση !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει