Σε άσεμνες πράξεις φέρεται να προχώρησε ένας στρατιώτης της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου καθώς τρεις νεαρές κοπέλες προχώρησαν σε καταγγελίες εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, ο νεαρός στρατιώτης επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε τρεις φοιτήτριες που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αρχικά έκαναν καταγγελία δύο 18χρονες φοιτήτριες από την Ελλάδα και ακολούθησε και τρίτη καταγγελία από Κύπρια φοιτήτρια. Οι τρεις κοπέλες είναι συγκάτοικοι και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατιώτης δεν ήταν άγνωστός τους. Είχε κάποια σχέση με τη μία φοιτήτρια και παραμένει αδιευκρίνιστο κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το συμβάν. Οι φοιτήτριες που κατήγγειλαν την υπόθεση στην Αστυνομία ζήτησαν να μην γίνει δίωξη αλλά απλώς να γίνει παρατήρηση στον νεαρό στρατιώτη.

Ο στρατιώτης εντοπίστηκε και ενημερώθηκαν το ΓΕΕΦ και η διοίκηση της ΕΛΔΥΚ, όπως και το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Ελλάδα.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις ανακρίσεις και η υπόθεση θα αξιολογηθεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Θεωρείται πάντως απομακρυσμένο να κινηθεί ποινική διαδικασία καθώς υπάρχουν διμερείς συμφωνίες που αφορούν το στρατιωτικό προσωπικό της Ελλάδας και των άλλων ξένων χωρών.