Τουρκία: Περισσότεροι από 40.000 παράτυποι μετανάστες έχουν εκδιωχθεί από την Κωνσταντινούπολη

Σε λιγότερο από 2 βδομάδες λήγει το τελεσίγραφο που έχει δώσει η Άγκυρα στους Σύρους πρόσφυγες


ΚΟΣΜΟΣ
17:29
18/10/2019
Τουρκία: Περισσότεροι από 40.000 παράτυποι μετανάστες έχουν εκδιωχθεί από την Κωνσταντινούπολη
2
loading

Περισσότεροι από 40.000 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσά τους και Σύροι, έχουν εκδιωχθεί από την Κωνσταντινούπολη από τα μέσα Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες προτού λήξει το τελεσίγραφο που έχει δώσει η Άγκυρα στους Σύρους πρόσφυγες που είναι καταγεγραμμένοι αλλού να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη.

Συνολικά 34.397 «παράνομοι μετανάστες που έφτασαν μέσω παράτυπης μετανάστευσης» μετεγκαταστάθηκαν από τις 12 Ιουλίου έως τις 16 Οκτωβρίου σε άλλες πόλεις εν αναμονή της απέλασής τους.

Ξεχωριστά συνολικά 5.945 μη καταγεγραμμένοι Σύροι εστάλησαν σε καταυλισμούς προσφύγων έξω από την πόλη, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων παγκοσμίως, συνολικά 4 εκατομμύρια, με τα 3,6 εκατομμύρια εξ αυτών να προέρχονται από τη Συρία.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, ενώ άλλοι 300.000 που έχουν καταγραφεί αλλού στην Τουρκία εκτιμάται ότι ζουν στην πόλη αυτή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar …όλη η Συρία μετανάστευσε στην Τουρκία; τι ανοησίες μας λέτε; …

    ...όλη η Συρία μετανάστευσε στην Τουρκία; τι ανοησίες μας λέτε;

  2. avatar Μηπως πρεπει να …

    ..διδαχθουμε απο τους γειτονες??? Ετοιμαστε τα 5στερα της αθηνας να τους υποδεχθουμε!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει