«Κόλλησαν» οι συνομιλίες για το Brexit

Τι αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές- Δεν αποκλείεται νέα Σύνοδος Κορυφής, σύμφωνα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό


ΚΟΣΜΟΣ
13:34
16/10/2019
«Κόλλησαν» οι συνομιλίες για το Brexit
loading

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία για τη συμφωνία αποχώρησης, όπως δήλωσαν πριν από λίγη ώρα ευρωπαϊκές πηγές.

Η διαφωνία, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, αφορά μελλοντική εμπορική συμφωνία και την απορριπτική θέση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας για τις τελωνειακές ρυθμίσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν προσωρινά μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο πλευρών σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα.

Υπάρχουν ακόμη θέματα προς επίλυσιν, ειδικά ως προς το θέμα του μηχανισμού έγκρισης εκ μέρους της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και ορισμένα τελωνειακά θέματα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ αφού συνομίλησε σήμερα με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

«Υπάρχει ένας δρόμος για πιθανή συμφωνία, αλλά επίσης μένουν πολλά θέματα προς επίλυσιν, ιδιαίτερα ως προς τον μηχανισμό έγκρισης (της Βόρειας Ιρλανδίας) και επίσης ορισμένα θέματα τελωνείων και ΦΠΑ» δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός. Εάν αυτά δεν επιλυθούν σήμερα, «υπάρχει χρόνος. Η 31η Οκτωβρίου απέχει λίγες εβδομάδες και υπάρχει η δυνατότητα μίας ακόμη συνόδου κορυφής πριν από αυτήν, εάν την χρειαστούμε...».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει