Μια ομάδα μαμάδων στο πλούσιο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, προσπαθεί να αλλάξει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι ναρκωτικά και ανατροφή παιδιών δεν πάνε μαζί.

Οι «μαριχουάνα-μαμάδες» συναντιούνται συχνά, διοργανώνοντας γεύματα μαγειρεμένα με κάνναβη. Πολλές από αυτές καπνίζουν μαριχουάνα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να χαλαρώσουν και να αντιμετωπίσουν το χρόνιο πόνο από τον οποίο πάσχουν, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Δηλώνουν ότι το ναρκωτικό, που είναι νόμιμο στην Καλιφόρνια εφόσον υπάρχει συνταγή γιατρού, τις κάνει καλύτερες μητέρες και συζύγους.

Είναι παντρεμένες με παιδιά. Κάποιες εργάζονται και άλλες όχι, ενώ μία εξ αυτών είναι σύζυγος αστυνομικού.

«Όλες μας έχουμε αντιμετωπίσει ανθρώπους που πιστεύουν ότι η μαριχουάνα είναι για “άρρωστους ναρκομανείς”, όμως εμείς είμαστε η ζωντανή απόδειξη ότι μπορεί κανείς να είναι καλός γονιός και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας και να κάνει παράλληλα χρήση» είπε η 53χρονη Cheryl Shuman, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών.

«Μας βοηθάει να τα βγάζουμε πέρα κάθε μέρα. Τη δεκαετία του ’60 οι γυναίκες έπαιρναν βάλιουμ, για να ανταπεξέλθουν στους πολλαπλούς τους ρόλους, εμείς κάνουμε μαριχουάνα» πρόσθεσε.

Η ίδια καλεί κάθε μήνα τις φίλες της για «γεύματα-μαριχουάνας» και μάλιστα έχει ζητήσει τη βοήθεια του κορυφαίου σεφ του Μπέβερλι Χιλς David Schanhals για να τους βγάζει τα μενού.

Μετά το φαγητό όλες μαζί δοκιμάζουν νέες ποικιλίες μαριχουάνας.