Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε και πάλι σήμερα στον Τζο Μπάιντεν, εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον του φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών και προτρέποντάς τον να αποσυρθεί από την κούρσα, την ώρα που ο πρώην αντιπρόεδρος έχει περάσει στην αντεπίθεση.

«Η οικογένεια Μπάιντεν έχει εξαγοραστεί, τελεία και παύλα», έγραψε στο Twitter.

Από τις καταγγελίες του εναντίον της οικογένειας Μπάιντεν ξεκίνησε η υπόθεση που έχει οδηγήσει στην έρευνα που διεξάγεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του με το ερώτημα της παραπομπής του στη Γερουσία. Στις 25 Ιουλίου ο Τραμπ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να τον βοηθήσει να συγκεντρώσει επιβαρυντικές πληροφορίες για τον Μπάιντεν.

«Στην πραγματικότητα θα ήθελα πολύ να είμαι υποψήφιος (για την προεδρία) απέναντι στον Τζο Μπάιντεν. Αλλά νομίζω ότι αυτό δεν θα γίνει. Ο Τζο ο Κοιμισμένος δεν θα φτάσει στην αφετηρία (…) Ο Τζο θα έπρεπε να τα παρατήσει», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε αντεπιτεθεί στις κατηγορίες του Ρεπουμπλικανού προέδρου. «Είμαι έτοιμος να συγκρίνω ανά πάσα στιγμή την ακεραιότητα όλης της καριέρας μου στην υπηρεσία του λαού αυτής της χώρας απέναντι στην έλλειψη ακεραιότητας του Τραμπ», έγραψε σε άρθρο του στην Washington Post. «Καθημερινά, κάθε ώρα μάλλον, ανακαλύπτουμε ολοένα και περισσότερες αποδείξεις που αποκαλύπτουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ καταχράται την εξουσία του και είναι απολύτως ακατάλληλος» για να ασκεί τα καθήκοντά του, υποστήριξε.

«Στον Τραμπ και σ’ εκείνους που επιτρέπουν αυτήν την κατάχρηση εξουσίας και σε όλα τα λόμπι που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις εναντίον μου: να ξέρετε ότι δεν θα εξαφανιστώ. Δεν θα με καταστρέψετε και δεν θα καταστρέψετε την οικογένειά μου», διαμήνυσε.