Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες στην Οκλαχόμα, το Μιζούρι και το Άρκανσας το Σαββατοκύριακο, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 14 άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων ήταν «κυνηγοί καταιγίδων», ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αμερικανικές αρχές.

Ο πολιτειακός ιατροδικαστής της Οκλαχόμα προσδιόρισε τις ταυτότητες 8 εκ των 14 θυμάτων, ανέφερε η εφημερίδα «Tulsa World».

Αφού ο φονικός ανεμοστρόβιλος έπληξε την Οκλαχόμα και τις γειτονικές πολιτείες του Μιζούρι και του Άρκανσας, κατευθύνθηκε, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προς την Πενσιλβάνια και τη Νιου Ίνγκλαντ προτού φτάσει την Κυριακή στο Κεμπέκ του Καναδά.

Το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο –που προέκυψε από τον θερμό, υγρό αέρα που προήλθε από τον Κόλπο του Μεξικού ο οποίος συγκρούστηκε με τον ξηρό αέρα από το δυτικό Καναδά- προκάλεσε έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις ενώ σε ορισμένες περιοχές έπεσε χαλάζι και σημειώθηκαν πλημμύρες.

Τρεις παρατηρητές -«κυνηγοί καταιγίδων»- έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο. Οι θάνατοί του επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή.