Αποφασισμένοι να κατέλθουν σε απεργία, στις 5 Ιουνίου, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα της Κροατίας, αν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε δεν ικανοποιηθούν μια σειρά από οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Την αποφασιστικότητά τους να κατέλθουν σε απεργία, μετά και το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι 11 σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα συνδικάτα ζητούν, μεταξύ άλλων, την επαναφορά όλων των επιδομάτων που είτε μειώθηκαν είτε καταργήθηκαν, καθώς και την αποκατάσταση των μισθών τους, ενώ διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τον τρόπο διαχείρισης του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού της χώρας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αν στη διάρκεια της συνάντησης της Δευτέρας ετέθη δίλημμα απόλυσης 10.000 δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων, ο εκπρόσωπος ενός από αυτά, ο Βίλιμ Ρίμπιτς, ξεκαθάρισε ότι αυτό το ενδεχόμενο ουδέποτε συζητήθηκε.