Τα μηνύματα που είχε στείλει σε έναν 19χρονο μαθητή της, «έκαψαν» μια 43χρονη καθηγήτρια στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης από το Βασιλικό Δικαστήριο του Λίβερπουλ.

Την Λίντια Μπίτι-Μίλιγκαν βάραινε η κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου, με τη Δικαιοσύνη τελικά να την καταδικάζει, καθώς εναντίον της προέκυψαν κάποια εναντίον της στοιχεία που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Η καθηγήτρια από το αγγλικό λιμάνι είχε κλείσει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να βρεθεί με τον 15χρονο μαθητή, με τον δικαστή, Γκάρι Γούντχολ, να συμπληρώνει: «Είναι ξεκάθαρο ότι νιώθατε μία έλξη για το συγκεκριμένο αγόρι. Αλλάξατε μέχρι και τον τρόπο που ντυνόσασταν στη δουλειά», όπως μεταδίδει το BBC.

Μάλιστα, ο δικαστής είπε επίσης στην 43χρονη: «Εσείς εργάζεστε για να τον προστατέψετε και να τον βοηθήσετε και για δικό σας όφελος. Αυτά που κάνατε παραβίασαν την εμπιστοσύνη για το έργο που έχει ανατεθεί σε εσάς».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αναφορικά με την υπόθεση, η Μπίτι-Μίλιγκαν έκανε το λάθος να αποκαλύψει τις προθέσεις της σε συνάδελφο, λέγοντας πως θα περιποιηθεί το σώμα της, προκειμένου να δείχνει ωραία και να του κάνει στριπτίζ.

Ο νεαρός έδειξε ανταπόκριση στα… σκιρτίσματα, όταν ένας συμμαθητής του, του είπε πως εκείνος είναι ο αγαπημένος μαθητής της 43χρονης. Τότε, οι καθηγητές «ψάρεψαν» τον νεαρό, για να φτάσουν στην αποκάλυψη των όσων συνέδεαν τα δύο πρόσωπα. Αυτά ήταν κάποια μηνύματα, που έδειχναν ότι η κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο είχε ήδη γίνει.

Ο Μπίτι-Μίλιγκαν ισχυρίστηκε ότι, όταν κατάλαβε τι πάει να συμβεί, έκλεισε το δωμάτιο με στόχο να εξηγήσει στον μαθητή της πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι μεταξή τους, έχοντας συνειδητοποιήσει πως είχε ξεπεράσει τα όρια.

Σε όλη την διαδικασία, το «παρών» στο δικαστήριο έδωσε και ο άνδρας της καθηγήτριας, με τη σχέση του ζευγαριού να έχει δεχθεί μεγάλους τριγμούς μετά από αυτήν την ιστορία.