Σύνοδος κορυφής Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη Συρία

Οι ηγέτες θα συζητήσουν για τη συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την Ιντλίμπ που δεν εφαρμόστηκε πλήρως


ΚΟΣΜΟΣ
15:02
22/08/2019
Σύνοδος κορυφής Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη Συρία
1
loading

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας θα συναντηθούν στην Άγκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου για μια σύνοδο κορυφής που θα αφιερωθεί στη Συρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποδεχτεί την τριμερή σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία και το Ιράν στην Άγκυρα», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη Τύπου.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018 μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης στη Συρία, για τη συγκρότηση μιας συνταγματικής επιτροπής και τον τρόπο συνέχισης της πολιτικής διαδικασίας, διευκρίνισε ο Καλίν.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που η Δαμασκός, με την υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνης, ανακατέλαβε τη στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν, στον νότο της επαρχίας Ιντλίμπ.

Τζιχαντιστές και αντάρτες, υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα, έχουν αποχωρήσει από τη Χαν Σεϊχούν και από γειτονικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα ενώπιον της προέλασης των κυβερνητικών δυνάμεων.

Σχεδόν 900 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη, τον Απρίλιο, της στρατιωτικής επιχείρησης των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-'Ασαντ κατά της επαρχίας αυτής και κατά περιοχών των γειτονικών επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας που είναι επίσης υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία), αναφέρει μη κυβερνητική οργάνωση.

Και περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται σε αυτή την περιοχή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η περιοχή της Ιντλίμπ θεωρείται ότι προστατεύεται από μια συμφωνία για «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» που υπογράφηκε το 2018 από την Άγκυρα και τη Μόσχα. Ωστόσο η συμφωνία αυτή εφαρμόστηκε μερικώς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΛΥΜΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ

    Ο Σουλτάνος ο κατακτητής να του πουν το πρόγραμμα και την περιποίηση που του ετοιμάζουν στην Συρία , αν και το έχει προβλέψει και θα του δώσουν και το πτυχίο του μάγου. Με τους Δυτικούς θα έχει μετά pole dancing και έχει ξεκινήσει την δίαιτα για να μπορέσει να βγάλει το πρόγραμμα , είναι και και κάποιας ηλικίας και ζωριζετε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει