Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε 155 εκατ. ευρώ για συμβούλους και συνεργάτες

Όλα μαζί τα υπόλοιπα 13 υπουργεία χρειάστηκαν για αντίστοιχες υπηρεσίες συνολικά 178 εκατ.


ΚΟΣΜΟΣ
17:26
08/08/2019
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε 155 εκατ. ευρώ για συμβούλους και συνεργάτες
1
loading

Μόνο το πρώτο 6μηνο του έτους το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δαπάνησε 155 εκατομμύρια ευρώ για εξωτερικούς συμβούλους και συνεργάτες, στην τελευταία υπόθεση έκτακτων δαπανών του εν λόγω υπουργείου που απασχολούν για μία ακόμη φορά τον Τύπο.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Bild και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι όλα μαζί τα υπόλοιπα 13 υπουργεία χρειάστηκαν για αντίστοιχες υπηρεσίες συνολικά 178 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της Αριστεράς (Die Linke) Ματίας Χεν.

Από την πλευρά του υπουργείου, ο υφυπουργός Άμυνας Τόμας Ζίλμπερχορν εξήγησε ότι οι αυξημένες δαπάνες αφορούν τις ανάγκες που έχουν προκύψει κατά την μετάβαση της Διοίκησης στην ψηφιακή εποχή. Τα 109 εκατομμύρια, ανέφερε, έχουν διατεθεί στην υπηρεσία Πληροφορικής των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία επιβλέπει 1200 ακίνητα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το υπουργείο Εσωτερικών δαπάνησε την αντίστοιχη περίοδο 78,7 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο Μεταφορών 47,7 εκατομμύρια, ενώ το υπουργείο Παιδείας «μόνο» 293.000 ευρώ.

Το υπουργείο Άμυνας και οι πρακτικές του επί υπουργίας της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκονται στο στόχαστρο εδώ και μήνες, εξαιτίας της δαπάνης 200 εκατομμυρίων ευρώ για εξωτερικούς συμβούλους σε διάστημα δύο ετών, κατά παράβαση των όρων ανάθεσης. Για την υπόθεση έχει συσταθεί εξεταστική επιτροπή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar PanosGianaros

    Πρέπει να έχουν και οι Γερμανοί τον . . . . . Τσοχαντζόπουλό τους . . !
    Παλιά τα \' \' έπιανε \' \' ο ίδιος ο Σό\'ι\'μπλε . . απο τον Καναδό
    λαθρέμπορο όπλων . . . !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει