Οι καλύτερες και οι χειρότερες δουλειές του 2013

Πρώτοι οι αναλογιστές, τελευταίοι οι δημοσιογράφοι


ΚΟΣΜΟΣ
17:03
25/04/2013
Οι καλύτερες και οι χειρότερες δουλειές του 2013
5
loading

Την καλύτερη δουλειά του κόσμου κάνουν οι αναλογιστές και τη χειρότερη οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των επαγγελμάτων που δημοσίευσε η ιστοσελίδα CareerCast.com.

Διακόσια επαγγέλματα αξιολογήθηκαν βάσει πέντε κριτηρίων, όπως οι σωματικές απαιτήσεις, το περιβάλλον εργασίας, το εισόδημα, το άγχος που προκαλούν και οι προοπτικές πρόσληψης.

Οι μηχανικοί λογισμικού, οι οικονομικοί προγραμματιστές, οι οπτομέτρες και οι εργοθεραπευτές κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα, ενώ οι κτηνοτρόφοι, οι ηθοποιοί, οι ξυλοκόποι και οι δημοσιογράφοι… πιάνουν πάτο!

Τα δέκα καλύτερα επαγγέλματα είναι:
1) Αναλογιστής
2) Μηχανικός βιοϊατρικής
3) Μηχανικός λογισμικού
4) Ακουστικολόγος
5) Οικονομικός προγραμματιστής
6) Οδοντίατρος
7) Εργοθεραπευτής
8) Οπτομέτρης
9) Φυσικοθεραπευτής
10) Αναλυτής συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών

Τα δέκα χειρότερα επαγγέλματα είναι:

1) Αεροσυνοδός
2) Επισκευαστής σκεπών
3) Ταχυδρόμος
4) Αναλυτής μετρήσεων
5) Γαλακτοκόμος
6) Εργάτης σε πετρελαιοπηγή
7) Ηθοποιός
8) Μόνιμος στρατιωτικός
9) Ξυλοκόπος
10) Ρεπόρτερ εφημερίδας

Και για όσους αναρωτιούνται τι ακριβώς είναι ο αναλογιστής... η wikipedia μας λύνει την απορία: Πρόκειται για ένα επαγγελματία ικανό να εκτιμήσει επιχειρηματικούς κινδύνους. Ο αναλογιστής χρησιμοποιεί Μαθηματικά,Στατιστική και οικονομική θεωρία για να μελετήσει αβέβαια μελλοντικά γεγονότα, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν ασφάλειες και συνταξιοδοτικά προγράμματα. Είναι ικανός να πάρει αποφάσεις σχετικές με την τιμολόγηση αγαθών και υπηρεσιών, να καταρτίσει ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά ή συνταξιοδοτικά σχέδια, να προτείνει επενδυτικές στρατηγικές. Ο αναλογιστής είναι σε θέση να συγκεντρώσει και να αναλύσει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να εκτιμήσει τις πιθανότητες ασθένειας, θανάτου, ατυχήματος και φυσικών καταστροφών. Είναι ικανός να κάνει προβλέψεις σχετικές με το ύψος ζημιών ή κερδών για μια επιχείρηση. Η σταδιοδρομία του αναλογιστή χαρακτηρίζεται καλύτερα ως "επιχειρηματία" με μαθηματικές βάσεις παρά ως «τεχνοκράτη» μαθηματικού.ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Magia79

  Σε ποια χώρα διεξαχθηκε αυτη η έρευνα???
  Οι αναλογιστές δουλεύουνε σαν τα σκυλια και έχουν και πολύ μεγάλη ευθυνη!Αμοιβονται καλα (σχετικά ειναι όλα) αλλα τους τρώει το αγχος!!
  Ποια ήταν τα κριτηρια γι αυτην την κατάταξη??

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ , ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΞΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ; ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ, ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ , ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ , ΤΗΣ ΚΟΠΑΝΑΣ , ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ , ΤΩΝ ΛΗΣΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ , ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΛΛΟ !! ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ : ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΤΙΜΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ , ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ , ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΚΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ, ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ 400 , ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΕΧΙΣΩ ??!!

 3. avatar semeli

  Τι είναι αναλογιστής;

  1. avatar Panos

   Ο αναλογιστής είναι ένας επαγγελματίας που έχει την ικανότητα να προβλέπει τους οικονομικούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει μια επιχείρηση στο μέλλον και να προτείνει τρόπους να τους αποφύγει ή να τους ξεπεράσει έγκαιρα. Για να το καταφέρει αυτό πρέπει να έχει πολύ καλές γνώσεις μαθηματικών, στατιστικής και οικονομικής θεωρίας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου. Οι περισσότεροι αναλογιστές είναι απόφοιτοι τμημάτων Στατιστικής. Παράλληλα όμως, πρέπει να ενημερώνεται και για όλα τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο και θα μπορούσαν να επηρεάσουν το μέλλον μιας επιχείρησης, όπως για παράδειγμα είναι ένας πόλεμος. [...]

   1. avatar semeli

    Ευχαριστώ πολύ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει