Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στις 16 Απριλίου εστάλη ένα ύποπτο γράμμα με αποδέκτη τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μυστικής Υπηρεσίας, , η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας του προέδρου των ΗΠΑ, το γράμμα περιείχε μια «ύποπτη ουσία», ενώ τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για το ισχυρό δηλητήριο ρικίνη.

Το γράμμα παρελήφθη την Τρίτη από το κέντρο διαλογής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου, που βρίσκεται εκτός του συγκροτήματος της προεδρικής κατοικίας, ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία.

«Στις 16 Απριλίου 2013 ένα γράμμα που απευθυνόταν στον πρόεδρο και περιείχε μια ύποπτη ουσία παρελήφθη από το ταχυδρομείο του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Έντουιν Ντόνοβαν, εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ντόνοβαν διευκρινίζει ότι το κέντρο διαλογής δεν βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τον Λευκό Οίκο και ότι η Μυστική Υπηρεσία συνεργάζεται με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI) για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επιστολή με τη θανατηφόρο ουσία ρικίνη απέστειλαν άγνωστοι και προς το ρεπουμπλικανό γερουσιαστή της πολιτείας του Μισισίπι Ρότζερ Γουίκερ.