Η χρήση του διαδικτύου, οι συναντήσεις με πολίτες και η διανομή φυλλαδίων, θα είναι τα μέσα με τα οποία θα διεξάγουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι συντονιστές των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των «αγανακτισμένων» στη Βουλγαρία, Γιάνκο Πέτροβ, Άνγκελ Σλάβτσεφ και Ντόντσο Ντούντεβ, που θα είναι υποψήφιοι στις κάλπες που θα στηθούν πρόωρα στη χώρα, στις 12 Μαΐου, με την Πρωτοβουλία Δημοκρατικών Πολιτών και το Κίνημα Πολιτών για τον Έλεγχο.

«Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις στα ΜΜΕ», δήλωσε η Γιοάνα Ιβάνοβα, υποψήφια των κινημάτων, σημειώνοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία χρηματοδοτείται από εισφορές των συμμετεχόντων στις διαμαρτυρίες και από πόρους που θα διαθέσουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι.

Η προεκλογική πλατφόρμα της Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Πολιτών συντάσσεται και θα είναι έτοιμη την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πέντε βασικές αρχές της είναι: αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλαγή στο νόμο περί δημοψηφισμάτων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ρύθμιση της ενεργειακής αγοράς και διαχωρισμός του δικαστικού συστήματος από το πολιτικό σύστημα, δήλωσε η κ. Ιβάνοβα.

Η πλατφόρμα, όπως εξήγησε, θα είναι ανοιχτή, οι πολίτες θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέσω διαδικτύου και να συγκροτήσουμε συμβούλια στον κυβερνοχώρο. Θα είναι ενός είδους βοηθητική πλατφόρμα στο πρόγραμμά μας, διευκρίνισε η υποψήφια των κινημάτων πολιτών.

Οι γυναίκες, όπως τόνισε, είναι στην κορυφή του καταλόγου των υποψηφίων και αποτελούν το 50% των εκπροσώπων των διαδηλωτών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές.