Ο χάκερ της Βουλγαρίας είχε δράση από μαθητής

Με παρελθόν ο άνδρας που συνελήφθη για κυβερνοεπίθεση στη εφορία


ΚΟΣΜΟΣ
11:55
19/07/2019
Ο χάκερ της Βουλγαρίας είχε δράση από μαθητής
1
loading

«Παρελθόν» έχει ο 20χρονος που συνελήφθη στη Βουλγαρία ως ύποπτος για τη μαζική κυβερνοεπίθεση στο σύστημα πληροφορικής της βουλγαρικής φορολογικής υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το 2017, ως μαθητής, ο συλληφθείς κατάφερε να «σπάσει» την προστασία του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών. Η υπόθεση κέντρισε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση κατά του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη αν ο νεαρός προέβη μόνος του σε αυτή την πράξη ή είχε συνεργούς, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Στην κυβερνοεπίθεση στην φορολογική υπηρεσία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας πως νέοι όπως ο εικοσάχρονος που συνελήφθη για την κυβερνοεπίθεση θα έπρεπε να εργάζονται προς όφελος της κοινωνίας και όχι να στρέφονται κατά αυτής.

«Έχουμε φωτεινά μυαλά, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να τους πληρώνουμε περισσότερα χρήματα έτσι ώστε να παρέχουν υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας αντί να κάνουν τέτοιες ζημιές» είπε ο κ. Μπορίσοφ, σημειώνοντας πως άνθρωποι με τέτοιου είδους τεχνολογικές δεξιότητες και ικανότητες πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην εύρεση συνεργασιών με δημόσιους φορείς, αντί να βρίσκονται «απέναντι» από την κοινωνία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τεντσιο Κιτεβ

    Προτα Προτα τα επιτετα μας τελιονουν σε Β και όχι σε Φ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει