Πριν από το δραματικό Eurogroup της 15ης Μαρτίου είχε προετοιμασθεί το προσχέδιο του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Σημερινή» η σχετική εντολή δόθηκε από τον τέως Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, και εν γνώσει του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, σε ανώτερο λειτουργό του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος και απευθύνθηκε στην Νομική Υπηρεσία.

Ο συγκεκριμένος ανώτερος λειτουργός, τονίζει η εφημερίδα, ζήτησε την ετοιμασία του προσχεδίου νομοσχεδίου, χωρίς να ενημερώσει τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, και εν αγνοία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ετοιμασία του προσχεδίου νομοσχεδίου, κατόπιν υπουργικής οδηγίας, καταδεικνύει, βάσει των πληροφοριών της εφημερίδας, ότι τουλάχιστον ο τέως υπουργός Οικονομικών, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και η διαπραγματευτική ομάδα τεχνοκρατών γνώριζαν πως θα ετίθετο έντονα το θέμα του «κουρέματος» από την πλευρά των δανειστών και ότι η κυπριακή πλευρά δεν είχε άλλες, ισχυρές, εναλλακτικές προτάσεις για να τους αντικρούσει.

Στο μεταξύ, χθες το Προεδρικό Μέγαρο έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη προς τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, ημερομηνίας 20 Μαρτίου 2013, στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε απαντήσεις στα ερωτήματα ποιος εκ των λειτουργών, που συνόδευαν τον υπουργό Οικονομικών έδωσε οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία για να ετοιμαστεί σχετικό νομοσχέδιο και από πού έλαβε εντολές για κάτι ανάλογο.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr