Οι αρχές έθαψαν τα 34 από τα 82 θύματα ναυαγίου με μετανάστες στη Τυνησία

Το σκάφος βυθίστηκε μετά την αναχώρηση από τη Λιβύη στις αρχές του μήνα


ΚΟΣΜΟΣ
6:52
15/07/2019
Οι αρχές έθαψαν τα 34 από τα 82 θύματα ναυαγίου με μετανάστες στη Τυνησία
loading

Οι αρχές της Τυνησίας ενταφίασαν 34 πτώματα από τα συνολικά 82 που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα μετά το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της χώρας στις αρχές του μήνα, γνωστοποίησε στέλεχος της τυνησιακής Ερυθράς Ημισελήνου χθες Κυριακή.

Το πλεούμενο, στο οποίο επέβαιναν 86 μετανάστες από την Αφρική, βυθίστηκε στα ανοικτά της νότιας πόλης Ζαρζίς την 3η Ιουλίου. Τέσσερις διασώθηκαν, αλλά ο ένας υπέκυψε αργότερα σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Συνολικά, οι τυνησιακές αρχές ανέσυραν σταδιακά 82 πτώματα.

Αφού περισυνελέγησαν τα θύματα, μεταφέρθηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαμπές για να γίνουν νεκροψίες και νεκροτομές και αναλύσεις DNA.

«Μπορέσαμε να κηδέψουμε μόνο 34 σορούς στην επαρχία Γκαμπές (...) ορισμένοι δήμοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την ταφή στα νεκροταφεία τους», ανέφερε ο Μόνγκι Σλιμ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Μεντενάν.

Εξήγησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ορισμένοι δήμοι υποστήριξαν ότι χρειάζονταν έγκριση από τα δημοτικά συμβούλια, ενώ άλλοι ανέφεραν πως διαθέτουν νεκροταφεία μόνο για μουσουλμάνους.

Πρόσθεσε ότι τα 48 πτώματα που απομένουν να ταφούν θα σταλούν πίσω στη Ζαρζίς για να ταφούν εάν δεν εξασφαλιστούν άδειες από τα δημοτικά συμβούλια.

Το πλεούμενο είχε αναχωρήσει για την Ευρώπη από τη γειτονική Λιβύη.

Η ακτογραμμή της Τυνησίας έχει μετατραπεί σε εφαλτήριο χιλιάδων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων πολλών Τυνήσιων, που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη σε αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Τον Μάιο, τουλάχιστον 70 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της παραθαλάσσιας τυνησιακής πόλης Σφαξ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει